Kūrybinė sėkmė respublikiniame konkurse ,,Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“ lydėjo net tris mokines

2023-iesiems besibaigiant Lituanistų sambūris drauge su Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu, Lietuvių kalbos draugija ir Lietuvių kalbos institutu paskelbė respublikinį konkursą ,,Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“. Jo tikslas – skatinti 1–12 klasių mokinius tirti savo gyvenamosios aplinkos kalbinį kultūrinį kraštovaizdį, skatinti kalbinę ir kūrybinę raišką. Kalbinis kultūrinis kraštovaizdis – tai gatvių pavadinimai, įvairių vietovardžių kilmės tyrimas, architektūros paveldo objektų nagrinėjimas ir pan. Būdai pristatyti bendruomenei savo kūrybą buvo galimi įvairūs: tekstu, vaizdu, fotografija, filmu, koliažu ir pan.

Šįmet konkurse varžėsi 185 darbai iš Lietuvos bei lituanistinių mokyklų užsienyje.

Džiugu, kad mūsų mokyklos mokinė Ugnė Kojutytė (7c kl.)  5-8 klasių mokinių kategorijoje tapo I-os vietos laureate, Ugnė pristatė kūrybinį darbą ,, Pasivaikščiojimas Vilkaviškio miesto gatvėmis įvairiais istoriniais laikotarpiais“.

Kadangi gerų ir įdomių darbų buvo daug, o komisijai buvo sunku juos įvertinti, atsirado dar viena kategorija – „Pastebėti komisijos“. Tokią nominaciją pelnė net dvi mūsų mokyklos septintokės – Augustė Ovčinikova ( 7b kl.) ir Vytautė Mikulytė(7 c kl.). Augustė Ovčinikova pristatė darbą ,,Pasivaikščiojimai po Pajevonio - Vištyčio apylinkes“, Vytautė - ,,Mano rajono žymus žmogus – menininkas Raimundas Blažaitis“.

Laureatai  buvo apdovanoti Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto bei Lietuvių kalbos instituto išleistomis knygomis ir ausinėmis, kolonėlėmis, išmaniaisiais laikrodžiais.

Džiaugiuosi, kad mano mokinėms pavyko įgyvendinti savo kūrybinius sumanymus, kuriuos lydėjo sėkmė.

Autorius:
Gimtosios kalbos mokytoja Vaida Kriščiūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas