Tarptautinio Erasmus + projekto „Mano šaknys tampa mūsų sparnais-Kelionių agentūra“ trumpalaikiai personalo mokymai Austrijoje

Kovo 24-29 dienomis vyko  tarptautinio Erasmus + projekto „Mano šaknys tampa mūsų sparnais-Kelionių agentūra“  trumpalaikiai personalo mokymai Austrijoje, St.Johann am Wimberg mokykloje. Lietuvai šiame projekte atstovavo projekto koordinatorė Irada Miltinienė ir anglų kalbos mokytoja Enrika Paškauskienė.

Šis susitikimas buvo įdomus ir naudingas įvairiais aspektais. Visų pirma, buvo pristatyti programiniai tinklalapių įrankiai, galintys padėti kurti įtraukties metodais paremtas virtualias prezentacijas apie kiekvienos šalies partnerės kultūrinį palikimą. Galime pasidžiaugti, kad mūsų mokykloje kai kurie iš jų (Scratch, Seesaw, Twinspace, Kahoot) taip pat sėkmingai naudojami ugdomajame procese. Taip pat turėjome galimybę iš arti pabendrauti su austrų mokiniais-kartu su mokytoja Irada vedėme pamoką apie Lietuvą. Mokiniai domėjosi pačiais įvairiausias dalykais- mūsų patiekalais, taisyklėmis mokyklose, ar sunki lietuvių kalba. Beje, įsitikinome, kad austrų mokinukai gabūs lietuvių kalbai –labai greitai išmokome žaisti „Jurgeli, meistreli“ ir dainuoti „Plaukė žąselė per ežerėlį“

Be to, susitikimas buvo labai įvairiapusiškas ir turtingas savo kultūrine veikla. Aplankėme nemažai išskirtinių Aukštutinės Austrijos traukos objektų. Pradėjome nuo regiono sostinės,Linco muziejaus  Schlossmuseum, kuriame susipažinome su Austrijos istorija ir šiuolaikiniais pasiekimais. Profesionalus nakties sargas pristatė vakarėjantį Lincą ir  sužavėjo vaizdingais pasakojimais apie viduramžių tradicijas šiame mieste. Nustebino muzikos instrumentų muziejus Klangfabrik, kuriame groja patys instrumentai.

Paskutinė susitikimo diena buvo skirta Aukštutinės Austrijos amatų ir kultūros pristatymui. Mokykloje veikė tradicinių menų mugė, buvo demonstruojami autentiški to krašto rankdarbiai bei gastronominės gėrybės. Tautiniais kostiumais pasipuošę mokiniai šoko, dainavo ir vaidino. Į šios dienos veiklą aktyviai įsitraukė ir mokinių tėvai bei seneliai- įsitikinome, kad tai  glaudžiai bendraujanti mokyklos bendruomenė.

Aptarę tolimesnes projekto veiklas, pasisėmę gražių idėjų išvykome į savo mokyklas ir ruošiamės sekančiam partnerių susitikimui Lenkijoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas