Sėkmė lydėjo tarptautinėje virtualioje vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų parodoje „Corona multimedia showcase“

  • Paskelbta: 2020-11-30
  • Kategorija: Renginiai

Ne už kalnų daugelio mėgstamiausia metų šventė – Kalėdos, bet mums dar norisi prisiminti šių metų pavasarį, kai daktaro Janušo Korčako asociacijos prezidentė Irina Belienė mūsų mokyklos mokiniams pasiūlė dalyvauti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) organizuojamoje tarptautinėje virtualioje vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų parodoje „Corona multimedia showcase“. Parodos tikslas buvo pakviesti   dalyvius ( nuo 3 – iki 19 metų) iš viso pasaulio, neatsižvelgiant į jų  tautybę, lytį, išpažįstamą religiją, socialinę padėtį ar gyvenamą vietą, tapti savo šalies ambasadoriais. Vaikai galėjo įgyvendinti  įvairius projektus: piešti, fotografuoti, sportuoti, groti, dainuoti,  kurti įvairius meno darbus, svarbu -  savo veikla  atskleisti, ką jie išgyvena, jaučia, mąsto, daro pandemijos metu.

Pasiūlymą priėmėme ir mes – Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos 8b, 6c bei 6d klasės mokiniai - ir dalyvavome šiame projekte, varžėmės su 46 pasaulio valstybių vaikais. Darbai buvo kruopščiai atrinkti ir įvertinti kompetentingos tarptautinės komisijos. Svarbu buvo atskleisti projekto idėją ir turinį, nenutolstant nuo projekto tikslų.

Mūsų mokyklos mokiniai paruošė keletą kūrybinių darbų: 8b klasės mokinės Marta Jurgaitytė bei Ema Vaškevičiūtė  tęsė projekto ,,Mezgu ankstukams“ idėją, gimusią mūsų mokyklos bendruomenėje  prieš septynerius metus. Jos suprato, kad geri darbai tinka ne tik Kalėdoms, kad  daryti gerus darbus  gali  bet kuriuo metų laiku, bet kurioje pasaulio vietoje, bet kokiomis sąlygomis. Šįmet tas laikas buvo pandemijos metu, kada klasės draugės Marta ir Ema, padedamos Martos močiutės, vėl numezgė kojinyčių, kepuryčių bei antklodėlių, kurias, pasibaigus antrajai pandemijos bangai, padovanosime Lietuvos ligoninėms.

8b klasės mokiniai Simonas Blažaitis, Aurimas Ribikauskas bei Grantas Zufarovas pasauliui pristatė Paežerių dvaro rūmus ir juose įsikūrusį  Vilkaviškio krašto muziejų.

8b klasės mokinės Eurika Burdulytė bei Karolina Sankauskaitė savo muzikinius sugebėjimus demonstravo ir pandemijos metu. Šios mokinės lanko muzikos mokyklą, todėl pandemijos metu buvo galimybė įrodyti sau ir pasauliui, kad repeticijos bei pasimatymai su draugais yra galimi ir virtualioje erdvėje. Joms talkino muzikos mokyklos mokytoja Raimonda Kurauskienė.

Nuo aštuntokų neatsiliko ir šeštokės – Rugilė Kauneckaitė (6d kl.) bei Leila Ciganskaitė ( 6c kl.), jos taip pat paruošė pristatymus - sukūrė video filmukus apie veiklas pandemijos metu.

Ir mums pavyko. Sulaukėme komplimentų: „Vaikystės pasaulyje visur vyksta neįtikėtini dalykai, bet Lietuva, pasirodo, yra jų kūrybiškumo viršūnėje“, – taip apie dalyvius iš Lietuvos tarptautiniame projekte „Corona multimedia showcase“ atsiliepė organizatoriai.

Pasak projekto koordinatorės Lietuvoje Irinos Belienės, ,,tai puiki galimybė pristatyti ir garsinti  Lietuvą pasaulio kontekste, tapti puikiais savo šalies ambasadoriais.“

Projekto koordinatorė Irina Belienė - puiki daktaro Janušo Korčako idėjų tęsėja- džiaugėsi, kad  dalyviams pasisekė – visiems išsiųsti specialūs Vašingtono universiteto sertifikatai.

Džiaugiamės ir mes, turėję galimybę dalyvauti šioje veikloje ir atstovauti Lietuvai.

Gimtosios kalbos mokytoja Vaida Kriščiūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas