Džiugios žinios iš tarptautinio konkurso

Prieš atostogas keturias mūsų mokyklos mokines pasiekė džiugi žinia iš JAV, mokinės tapo tarptautinio vaikų projektų konkurso ‘‘Kindness City-School: International Contest“ laureatėmis: Ugnė Puodžiūnaitė (7c klasės mokinė)  tapo I-osios vietos laureate, Kotryna Tumosaitė ( 7b klasės mokinė) – II – osios vietos laureate, Rusnė Karpavičiūtė ( 7c klasės mokinė) – III- iosios vietos laureate 12-14 metų mokinių grupėje. Berta Vaišnoraitė ( 5b klasės mokinė) – III- iosios vietos laureate 6-11 metų mokinių grupėje.

Užduotis buvo nelengva – pirmiausia mokinės turėjo atlikti kūrybinę užduotį - įsivaizduoti ir parašyti, kaip  mokykla per naktį virsta mini gerumo miestu su savo gatvelėmis, prospektais, aikštėmis, poilsio vietomis, kavinėmis, bibliotekomis, muziejais, gyvenamaisiais rajonais, sporto įrenginiais ir panašiai. Tada kūrybines užduotis reikėjo išversti į anglų kalbą.

Lietuvos mokinės varžėsi su  JAV, Čekijos, Moldovos, Anglijos, Nepalo, Italijos, JAE, Kroatijos ir kt.  valstybių  mokiniais. Konkurse dalyvavę mokiniai  kiekvienoje iš trijų amžiaus kategorijų galėjo laimėti piniginius prizus: 1-osios vietos  premija - 150 dolerių, 2-osios vietos premija - 100 dolerių, 3-iosios vietos premija - 50 dolerių.

Ir mums pavyko. Sulaukėme komplimentų: „Vaikystės pasaulyje visur vyksta neįtikėtini dalykai, bet Lietuva, pasirodo, yra jų kūrybiškumo viršūnėje“, – taip apie dalyvius iš Lietuvos tarptautiniame projekte  atsiliepė organizatoriai.

Manau, dalyvaudami šiame konkurse turėjome puikią galimybę pristatyti ir garsinti  Lietuvą pasaulio kontekste, tapti puikiais savo šalies ambasadoriais.

Džiaugiuosi savo mokinių sėkme.

Autorius:
Gimtosios kalbos mokytoja Vaida Kriščiūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas