Pamokos Marijampolės STEAM centre

  • Paskelbta: 2024-10-15
  • Kategorija: Išvykos

Mes, Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos 7 klasių mokiniai, rugsėjo 30 d. ir spalio 1 d. lankėmės Marijampolės  STEAM centre. Šis apsilankymas buvo labai turiningas.

Pirmąją dieną dalyvavome STEAM centro užsiėmimuose – gamtamokslinėje ir mechatronikos laboratorijose. Gamtamokslinėje laboratorijoje turėjome pagaminti maistinę terpę ir dezinfekcinį skystį rankoms. Atėję į laboratoriją radome paruoštas chemines medžiagas ir užduočių lapus, todėl, pasiskirstę poromis,  kibome į darbą. Mums, jauniesiems tyrėjams, atlikus užduotis, buvo paskirtas namų darbas: visą savaitę stebėti maistinę terpę ir žymėti joje vykstančius pasikeitimus (bakterijų formavimąsi) bei pildyti aprašo lapus.

Po laboratorinio užsiėmimo  apsilankėme   mechatronikos laboratorijoje. Čia   iš „Lego“ kaladėlių konstravome robotus. Tada mums buvo leista „įkvėpti“ savo robotams gyvybę, t. y. užprogramuoti  robotus, kad šie  judėtų į priekį, suktųsi į kairę ar į dešinę,  kilnotų rankas. Teisingai  viską užprogramavę, su savo robotais dalyvavome lenktynėse. Robotai turėjo  paimti daiktus ir nunešti juos  į finišą.  Laimėjo komanda, greičiau atlikusi užduotį.

Antrąją dieną pirmasis užsiėmimas „Garsų dėlionė“ vyko kūrybiškumo ir medijų erdvėje. Čia pasirinkta tema kūrėme savo garso takelius, o tada linksmai klausėmės vieni kitų atliktų darbų.

Po pertraukos keliavome į mechatronikos laboratoriją, kurioje vyko užsiėmimas „Robotas-šikšnosparnis“. Dirbome su „Lego“ robotukais, bet smagiausia dalis buvo robotų konstravimas.  Dirbdami porose, turėjome sukonstruoti robotą šikšnosparnį ir jį suprogramuoti taip, kad jis įveiktų kliūčių ruožą.

Namo parsivežėme ne tik laboratorijoje pasigamintą rankų dezinfekcinį skystį, kurio veiksmingumas patikrintas praktiškai, bet ir daugybę naujų patirčių, idėjų. Taigi, dienos, praleistos Marijampolės STEAM centre, buvo smagios ir turiningos.

Autorius:
Eglė Račiukaitytė, Eva Meškauskaitė ir Viltė Petkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas