Tarptautinio projekto keliai nuvedė į Rumuniją

Rodos, dar taip neseniai ruošėmės į pirmąjį partnerių susitikimą, o jau ir antrieji tarptautinio Erasmus + projekto „Mano šaknys tampa mūsų sparnais – kelionių agentūra“ metai įsibėgėjo.

Šįkart trumpalaikiai personalo mokymai vyko Rumunijoje, nuostabiame XIII amžių menančiame Brašovo mieste, įsikūrusiame maždaug už 160 km į šiaurę nuo sostinės Bukarešto. Brašovo senamiestį puošia neblogai išsilaikę viduramžių pastatai. Iš visų pusių žaluma – Karpatų kalnai, miškai. Aplankėme Juodąją cerkvę, Strada Sforii, siauriausią gatvę Rumunijoje, Drakulos, Peles bei Cantacuzino pilis. Pasisekė nukeliauti ir į Rumunijos centrinėje dalyje įsikūrusį Sigišoaros miestą, garsėjantį gražiu senamiesčiu, kuris yra įtrauktas į Unesco Pasaulio paveldo sąrašą, ir įspūdingąją  Rupea citadelę – vieną seniausių archeologinių vietų Rumunijoje. Sigišoara, vokiečių įkurta XII amžiuje, laikoma vienu gražiausių ir geriausiai išlikusių viduramžių miestelių Europoje.

Personalo mokymai – tai ne tik kitų šalių kultūros bei istorijos puslapių sklaidymas, bet ir edukacinės veiklos, dalijimasis gerąja patirtimi bei mokymasis iš kolegų. Dalyvavome Steam mokomųjų priemonių iniciatyvos ugdymo veiklose Europoje: Scientix, EU kodo savaitės ir ESERO pristatymas bei paskaita „Vadybinių įgūdžių formavimas 21 amžiaus mokykloje“. Asistavome pirmokėliams atvirosios pamokos „LEGO. Mes veikiame“ metu. Lankėmės įvairiose ugdymo erdvėse, stebėjome mokinių bei mokytojų veiklas, žavėjomės aukšta vaikų elgesio kultūra pamokų bei pertraukų metu, šiluma, kuria jie noriai dalijosi su mumis. Ypač nustebino puikus renginių organizavimas, glaudūs vietinės bendruomenės ryšiai ir svarus tėvų indėlis į mokyklos gyvenimą. Tradicinių menų bei rankdarbių mugėje, kurią organizavo mokinių tėveliai, jaunieji verslininkai pristatė savo gaminius ir labai sėkmingai jais prekiavo. Surinktos lėšos buvo skirtos labdaros organizacijai „Hospice“.

Rumunai nustebino savo vaišingumu bei aukštais pasiekimais kompiuterinių technologijų srityje. Labai daug pamatėme, daug išmokome. O dabar kibsime į darbus ir imsime įgyvendinti kitus projekto uždavinius.

Projekto koordinatorė mokykloje I. Miltinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas