Mokiniai ir mokytojai šventė gamtos mokslų pažinimo dieną

  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Mokiniai ir mokytojai šventė gamtos mokslų pažinimo dieną

Kovo 27 d. Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinė mokykla tapo Vilkaviškio rajono bendrojo ugdymo mokyklų traukos centru. Aktų salė prisipildė džiaugsmo ir susižavėjimo – tai buvo ypatinga diena, skirta mokinių gamtos mokslų pažinimui ir kūrybiškumui.

Konferencija „Gamtos mokslų tiriamieji-projektiniai darbai – MOKINIŲ PATIRČIAI“ sulaukė daugybės mokytojų ir mokinių iš viso Vilkaviškio rajono. Konferencijoje dalyvavo Vilkaviškio rajono mokyklos: Sūdavos pagrindinė mokykla, Gižų Kazimiero Baršausko mokyklos - daugiafunkcinio centro Alvito skyrius bei Keturvalakių skyrius, Pilviškių „Santakos“ gimnazija, Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazija, Kybartų „Saulės“ progimnazija ir, žinoma, Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinė mokykla. Perskaityti net dvidešimt du pranešimai.

Šios dienos tikslas akivaizdus – ugdyti mokinių gebėjimus ir įgūdžius suprasti gamtos mokslus atliekant tiriamuosius, projektinius darbus, bandymus bei eksperimentus. Konferencijos pradžioje buvo atkreiptas dėmesys į bendrus pasiekimus per pastaruosius metus: nuo 2022 metų dviejų mokytojų veikla išsiplėtė iki aštuonių rajono mokymosi įstaigų.

Mokiniai dalijosi savo patirtimi, įžvalgomis ir sugebėjimais, kurie įkvėpė visus susirinkusius. Tai nebuvo vien tik teorinės žinios iš vadovėlių, bet ir praktiniai eksperimentai, kuriuos mokiniai atliko tyrinėdami gamtą ir kūrybiškai taikydami  žinias. Visa tai buvo galima pamatyti ir išgirsti konferencijoje, kurioje buvo pristatyti ne tik rezultatai, bet ir viso proceso kūrimas bei mokymasis.

Dėmesys buvo skirtas ne tik mokiniams – įvertinti ir mokytojai už sėkmingą mokinių kelionę į pažinimą. Mokytojų įtaka skatinant mokinių kūrybiškumą, skleidžiant žinias ir mokant vertinti gamtą nepakeičiama.

Mokiniai ir mokytojai kviečiami ir ateityje aktyviai dalyvauti šioje iniciatyvoje, kuri ne tik skatina mokinių pažinimo troškimą, bet ir skatina kūrybiškumą bei bendradarbiavimą. Tai puikus būdas skatinti naujoves ir inovacijas mokslinių tyrimų srityje.

Dėkojame visiems dalyvavusiems už idėjų sklaidą ir bendradarbiavimą. Ši diena buvo tikrai ypatinga ir įkvepianti: visi susirinkusieji turėjo puikią galimybę dalintis savo įžvalgomis ir patirtimi. Su džiaugsmu lauksime naujų susitikimų.

Gamtos mokslų mokytojos Lina Gručkiūnienė, Gintarė Zdanavičienė, Lina Švenčiūnienė

Autorius:
Gamtos mokslų mokytojos Lina Gručkiūnienė, Gintarė Zdanavičienė, Lina Švenčiūnienė

Nuotraukos:
Raimundas Vaškelis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas