Tarptautiniai erasmus+ projektai

Rugsėjo 1-ąją mokyklos bendruomenę pasiekė džiugi žinia - laimėti du tarptautiniai Erasmus+ projektai - „Europos mokyklos už darnų vystymąsi“ (projekto partnerės : Lietuva, Rumunija, Vengrija, Italija, Kroatija ir Turkija)  ir „Patyriminės kelionės kūrybingam mokymuisi“ (projekto partnerės: Lietuva (šalis koordinatorė), Turkija, Rumunija, Italija, Graikija). Paraiškas projektams ruošė ir teikė projektų koordinatorė, anglų kalbos mokytoja  Irada Miltinienė, vykdyti projekto veiklas  padeda anglų kalbos mokytojos Irma Lenkienė ir Enrika Paškauskienė.

 Nors ir buvo nerimo, kaip projektus vykdysime nuotoliniu būdu, tačiau veiklos po truputį įsibėgėja. Virtualiuose susitikimuose su projekto partneriais dalyvauja ne tik projektą vykdantys mokytojai, bet ir mokiniai. Mūsų mokyklos moksleiviai turėjo galimybę pabendrauti su savo bendraamžiais iš Vengrijos. Susitikimo metu mokiniai pristatė savo komandą, taip pat papasakojo apie mokyklą ir gimtąjį miestą. Tai buvo puiki proga pasitikrinti savo anglų kalbos žinias ir daugiau sužinoti apie Vengrijos kultūrą.

Šiuo metu visos šešios projekte „Patyriminės kelionės kūrybingam mokymuisi“ dalyvaujančios mokyklos kuria projekto logotipą. Mūsų mokyklos mokiniai : Monika Liogytė (7b), Augustė Rybakaitė (8b), Pijus Araminas (8c), Goda Mališkaitė (8c), Leila Ciganskaitė (6c), Martyna Maslauskaitė (6b), Gabrielė Tamošaitytė (8d), Milda Kalavinskaitė (7a) -  labai kūrybingai ir šauniai darbavosi nuotoliniu būdu, juos konsultavo dailės mokytoja Dalia Lapaitienė. Buvo nelengva išrinkti tą vienintelį darbą, kuris rungsis su kitų šalių pasiūlytais logotipais. Artėjant šventiniam laikotarpiui,  projekto dalyviai taip pat kūrė  virtualius kalėdinius sveikinimus vieni kitiems.

Projekte „Europos mokyklos už darnų vystymąsi“ dalyvaujančių šalių mokytojai ir mokiniai domisi ir gilina savo žinias, susijusias su 17 darnaus vystymosi tikslų (DVT). Šį 17 tikslų rinkinį sudarė Jungtinės Tautos, šiuos siekius propaguodamos kaip tarptautinius darnaus vystymosi tikslus. Šiame projekto etape yra kuriami klausimynai, ruošiami pristatymai apie mokyklose vykdomas veiklas, susijusias su darnaus vystymosi tikslais.

Labai tikimės, kad šis, visam pasauliui sudėtingas laikotarpis nesitęs amžinai ir mūsų veiklos iš virtualios erdvės persikels į partnerių mokyklas Europoje.

Informacijos sklaida laikraštyje „Santaka“ ir keletas mokinių atsiliepimų po pirmojo susitikimo su bendraamžiais iš Vengrijos:

Ugnė Šukytė (6b) : „Mane  šis projektas labai sudomino. Noriu padėti mūsų planetai ir skatinti kitus tai daryti, be to, noriu susirasti naujų draugų.“

 Emilija Mekšraitytė (7a) : „Mano pirmieji įspūdžiai: visi labai draugiški ir puikiai kalba angliškai. Labai įdomu susitikti su kitos šalies mokiniais.“

 Emilija Roveršteinaitė (6b) : „Man patinka ši tarptautinio bendravimo idėja. Labai įdomu bus daugiau sužinoti apie kitas kultūras.“

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas