Erasmus + projektas “Experiental travel for creative education”

2021 m. spalio 11-15 dienomis Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos delegacija - anglų kalbos mokytoja Irada Miltinienė ir dailės mokytoja Dalia Lapaitienė bei mokiniai Simona Tumosaitė, Simona Šulcaitė, Edvinas Mačys ir Mantas Černauskas dalyvavo trumpalaikiuose mokinių mokymuose Graikijoje, Dramoje. Šiame mieste įvyko antrasis tarptautinio Erasmus + projekto “Experiental travel for creative education” (Eksperimentinė Kūrybinio Ugdymo Kelionė) dalyvių susitikimas, kuriame dalyvavo atstovai iš Lietuvos, Rumunijos, Graikijos, Turkijos ir Italijos.

Kelionė tapo tikru iššūkiu - ne juokas keliauti pandemijai siaučiant, bet apvaizda saugojo ir patį projektą, ir jo dalyvius. Šaunu buvo susitikti partnerius, kuriuos matėme tik kompiuterių ekranuose pirmojo virtualaus mobilumo Rumunijoje metu. Nepaisant tikrai negailestingo lietaus merkimo visą savaitę, sugebėjome ir projektines veiklas atlikti, ir su kultūriniu bei istoriniu partnerių paveldu susipažinti. Pristatėme savo mokyklas ir šalis, mėgstamiausius mūsų šalyje sportinius žaidimus bei žymiausius sportininkus.

Minėjome „Erasmus dienas 2021” kurdami įvairiaspalvį komandų šūkį, šokdami visų šalių tautinius šokius, kurių sunkiausias pasirodė besantis italų “Kampanela”, žaisdami komandinius žaidimus. O kaip smagu buvo iš spalvotų akmenukų ir kriauklelių dėlioti žodžius Egėjo jūros pakrantėje, kurti palinkėjimus naujai atrastiems draugams. Aplankėme Kavalos miestą, Filipi archeologinį draustinį, leidomės į paslaptingą kelionę stalaktitų bei stalagmitų urvu, lydimi tobula anglų kalba kalbančio gido roboto, aplankėme Dramos mieste esantį arrceologijos muziejų. Grįžome išvargę, bet pilni įspūdžių ir įkvėpti naujiems partnerystės potyriams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas