Respublikinė konferencija „STREAM – IŠŠŪKIS PRIIMTAS“

  • Paskelbta: 2024-04-19
  • Kategorija: Renginiai

Didžiuojamės galėdamos pasidalinti džiugia žinia – balandžio 18 d. Pilviškių „Santakos“ gimnazijoje vykusioje respublikinėje mokinių ir mokytojų konferencijoje „STREAM – IŠŠŪKIS PRIIMTAS“ mūsų mokyklos atstovės ne tik aktyviai dalyvavo, bet ir pelnė apdovanojimus!

Mokinės kartu su savo mokytojomis drąsiai priėmė šį iššūkį ir skaitė įdomius bei informatyvius pranešimus, kurie sulaukė didelio susidomėjimo ir teigiamų įvertinimų iš konferencijos dalyvių.

Miglė Litvaitytė, 8 b klasės mokinė, skaitydama pranešimą „Optinis prietaisas - kaleidoskopas“, ne tik papasakojo apie kaleidoskopo veikimo principą, bet ir pademonstravo, kaip pačiai pasigaminti šį įdomų prietaisą iš paprastų namuose randamų priemonių. Jos pranešimas pelnė kūrybiškiausio pranešimo apdovanojimą.

Lėja Svobūnaitė ir Emilija Pučkutė iš 8 b klasės, pristačiusios pranešimą tema „Cukraus kiekis gaiviuosiuose gėrimuose“, ne tik įdomiai ir informatyviai išanalizavo įvairių gaiviųjų gėrimų sudėtį bei juose esantį cukraus kiekį, bet ir atskleidė per didelio cukraus vartojimo keliamus pavojus. Jų pranešimas pelnė reikšmingiausio pranešimo apdovanojimą.

7a klasės mokinė Urtė Marija Kavaliauskaitė, pristačiusi pranešimą „Pekino kopūsto lapo dažymas natūraliais dažikliais“, ne tik atliko tyrimą, kurio metu iš įvairių augalų išgavo dažus ir jais nudažė pekininio kopūsto lapus, bet ir sužavėjo klausytojus savo praktiškumu. Mokinė ne tik pademonstravo, kaip pačiai pasigaminti natūralius dažus, bet ir pasiūlė idėjų, kaip šiuos dažus panaudoti kasdieniame gyvenime. Urtės pranešimas pelnė praktiškiausio pranešimo apdovanojimą.

Šie pasiekimai atskleidžia mūsų mokyklos atstovių kūrybiškumą bei gebėjimą aiškiai ir informatyviai pristatyti savo idėjas. Džiaugiamės mokinių sėkme!

Autorius:
Gamtos mokslų mokytojos Lina Gručkiūnienė, Gintarė Zdanavičienė, Lina Švenčiūnienė

Nuotraukos:
Donatas Zdanavičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas