Svečiuose Raunojojo Kryžiaus delegacija

  • Paskelbta: 2024-05-15
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 8-oji – Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus diena. Tai viena seniausių ir didžiausių humanitarinių organizacijų. Raudonasis Kryžius visame pasaulyje vienija 191 nacionalinę draugiją ir net 16 milijonų savanorių. 
Vilkaviškio rajoną ir mūsų mokyklą aplankė humanitarinių tikslų vedini Raudonojo Kryžiaus Vokietijos Ahaus miesto atstovai. Galime pasidžiaugti ilgiau nei du dešimtmečius su jais besitęsiančia draugyste. Atstovai pristatė mokiniams savo veiklą, kalbėjo apie savanorystės svarbą.  
Savanorystė – tai ne tik praktinė patirtis, bet ir žinios, kompetencijų lavinimas, galimybė mokytis pačiam ir mokyti kitus.  
Ką veikia Raudonasis Kryžius? Numeris 111 – teikia skubią humanitarinę pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms; lanko vienišus senelius, rūpinasi jų emocine gerove; padeda negalią turintiems asmenims ir jų šeimoms; edukuoja jaunimą, ugdo pilietiškumą, įtraukia į savanoriškas veiklas; moko visuomenę pirmosios pagalbos įgūdžių; reaguoja ir teikia pagalbą valstybei ekstremaliose situacijose; teikia psichologo paslaugas krizę išgyvenantiems žmonėms; padeda stokojantiems dalindami maisto paketus; rūpinasi užsieniečių integracija. Būdamas savanorišku pagalbos teikėju, Raudonasis Kryžius nesiekia jokios materialinės naudos. 
Džiaugiamės ir didžiuojamės nuostabia komanda, kuri daro kilnius darbus, kuri tiki humaniškumu ir siekia pasaulį daryti geresnį.  

 

Autorius:
Jovita Protasevičienė

Nuotraukos:
Jovita Protasevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas