Edukacijos projekto dalyviams

 

Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinė mokyklos mokiniai, Erasmus + projekto „Eksperimentinė kūrybinio projekto kelionė“  dalyviai,   išvyko į eksperimentinę kelionę projekto teminiais keliais. Kelionė prasidėjo nuo  Kauno technikos kolegijos, kurioje mokiniai sužinojo apie  kompiuterinio projektavimo metodus, naudojamas projektavimo technologijas,  AutoCAD projektavimo sistemas,  susipažino su dvimačiais techniniais brėžiniais, jų redagavimu, erdvės padėties keitimu, erdvinių kūnų braižymu bei vizualizacijos keitimu. Vėliau lankėsi  laboratorijoje, kurioje sužinojo, kas yra žaibas, kaip nuo jo apsisaugoti ir kaip su juo susidraugauti. Stebėjo laboratorijoje išgaunamus žaibus, sužinojo apie elektros energijos perdavimo per atstumą būdus.

Kultūrinis paveldas – ne mažiau svarbi eksperimentinės kelionės dalis. Kauno pilyje mokiniai sužinojo, jog ši pilis yra pati seniausia mūrinė pilis Lietuvoje,  senesnė net už  Kauno miestą. Pilis ne tik „stovėjo mūru“ ginant šalį nuo kryžiuočių, bet joje buvo ir priimami garbingi svečiai – Lietuvos valdovai, didikai bei užsienio pasiuntiniai.

Trečioji edukacija vyko Marijampolės kultūros centre.  Integruotoje lietuvių kalbos bei fotografijos pamokoje,  naudodamiesi trumpais tekstais, žiniomis apie įvairius veikėjų charakterizavimo būdus, mokiniai analizavo fotografijos darbų personažus. Pasiskirstę komandomis ieškojo nuotraukų,  kurių veikėją (ar veikėjus) charakterizavo kiekvienas tekstas. Vėliau grupės pristatė savo darbus – argumentavo pasirinkimus.

Šios edukacijos  ne vieną paskatino domėtis mokslu, šiuolaikinėmis technologijomis, inžinerinės krypties studijomis. Iš kelionės visi grįžo kupini įspūdžių ir inovatyvių idėjų. Na, ir, be abejo, laukimo – dar vienos eksperimentinės kelionės į sporto bei aplinkosauginių iššūkių erdves.

Erasmus + projekto „Eksperimentinė kūrybinio projekto kelionė“ koordinatorė Irada Miltinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas