Tarptautinio Erasmus+ projekto partnerių susitikimas Lietuvoje

Gegužės 30 - birželio 3 dienomis Salomėjos Nėries mokykla šurmuliavo labiau nei įprasta - čia lankėsi Erasmus +projekto "Europos mokyklos už tvarų vystymąsi" partnerės iš Kroatijos, Vengrijos, Rumunijos ir Turkijos.

Pirmą vizito dieną  Lietuvos oras nebuvo labai svetingas, bet tai nesutrukdė žavėtis Vilniaus senamiesčio vaizdais. Neišdildomą įspūdį paliko Trakų pilyje vykusi edukacija apie viduramžių ginklus, leidusi prisiliesti ir patirti to meto dvasią. Antrą vizito dieną vyko projekto savaitės atidarymo ceremonija, svečius sveikino mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, direktorė Daina Juškauskienė ir projekto koordinatorė Enrika Paškauskienė. Svečiai susipažino su mokyklos istorija mokyklos muziejuje, lankėsi pamokose, atliko interaktyvias užduotis ir gilinosi į projekto teminės veiklos klausimus. Kiekviena komanda pristatė būdą, kaip pasiekti vieną iš 17 tvaraus vystymosi tikslų. Po dalyvavimo integruotoje anglų kalbos- geografijos pamokoje  ,,Tvarios šalys visame pasaulyje", mišrių šalių komandos savo įžvalgas pateikė grupinio  darbo metu sukurtuose plakatuose. Vėliau visi dalyviai buvo pakviesti susipažinti su Vilkaviškio miestu dalyvaujant #walk15 žingsnių rinkimo iššūkyje. Pirmiausiai visi dalyviai apsilankė Vilkaviškio rajono savivaldybėje, delegacijas priėmė Vilkaviškio r. savivaldybės meras A. Neiberka ir Savivaldybės mero patarėjas J. Juškauskas. Svečiams buvo parodytas reprezentacinis Vilkaviškio filmas,  po kurio svečiai galėjo užduoti rūpimus klausimus. Po šio šilto priėmimo visi apsilankėme Vilkaviškio Atvirame Jaunimo Centre.
Trečiadienio dieną pradėjom ekskursija po Raudondvario pilį, vėliau apsilankėme Neregių muziejuje, pasivaikščiojome Laisvės alėjoje ir grožėjomės Kauno miesto panorama iš Aleksoto apžvalgos aikštelės. Grįžusios į mokyklą, visos delegacijos gamino savo šalį reprezentuojančius patiekalus, kuriuos vėliau perdavėme socialinei valgyklėlei.
Ketvirtadienio veiklos buvo skirtos pagrindinei vizito Lietuvoje temai- maistui ir sveikam gyvenimo būdui. Visi delegacijos nariai dalyvavo Virbalio Vartų organizuotose edukacijose ir Marijampolės regioniniame STEAM atviros prieigos centre, kur gilinosi į sveikos mitybos pagrindus ir  mineralines medžiagas, reikalingas žmogaus organizmui. 
Penktoji diena atnešė projekto savaitės pabaigą, o užbaigimo ceremonijos metu visi dalyviai gavo pažymėjimus. Atsisveikinę su mokykla išvykome į Vištyčio RP lankytojų centrą, kur susipažinę su krašto įdomybėmis, patraukėme į Vištyčio vėjo malūną ir  išbandėme  basakojų taką, kuris  leido patirti visą netikėtų pojūčių gamą ir privertė nusišypsoti. Savaitę užbaigėme  saldžiu vizitu į ledų fabriką „Art Glacio“.
Džiaugiamės mūsų mokyklos tėvų bendruomenės aktyviu įsitraukimu į projektinę veiklą- mokinius iš užsienio šalių šiltai priėmė ir viso mobilumo metu globojo mokinių šeimos, organizavo vaikų laisvalaikį vakarais, supažindino su šeimų gyvenimo tradicijomis.
Praleidę turiningą savaitę Lietuvoje, pažinę krašto kultūrą, išragavę vietinės virtuvės delikatesus, susiradę naujų draugų projekto dalyviai iš Kroatijos, Rumunijos, Turkijos ir Vengrijos išskubėjo į savo gimtąsias šalis, kur dalinasi savo patirtimi iš Lietuvos. Sekantis mobilumas vyks Rumunijoje spalio mėnesį.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas