Projektinis susitikimas Kroatijoje

Kovo 28 - balandžio 1 dienomis Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos komanda dalyvavo Europos Sąjungos finansuojamos programos Erasmus + mokyklų mobilumo projektų „Europos mokyklos už tvarų vystymąsi“ trečiajame partnerių susitikime Kaštel Novi mieste, Kroatijoje. Čia susitiko mokiniai ir mokytojai iš Rumunijos, Vengrijos, Kroatijos, Turkijos ir  Lietuvos.

Pirmąją projekto dieną dalyviai buvo supažindinti su mokykla, kroatų mokymo(si) sistema bei kultūra. Taip pat aktyviai dalyvavo užsiėmimuose, kurių tikslas buvo greičiau susidraugauti ir geriau vienas kitą pažinti.

Visos komandos ne tik atliko su tvariu vystymusi susijusias užduotis, bet keliavo ir susipažino su Kroatijos Dalmatijos regionu, nes vienas iš mūsų projekto tikslų -susipažinti su Europos šalių kultūriniu, istoriniu ir gamtiniu paveldu.

Visiems didelį įspūdį paliko Krka nacionalinis parkas, kuriame grožėjomės pasakišku peizažu, vešlia augmenija ir kaskadiniais kriokliais. Aplankėme keletą Dalmatijos regiono miestų- Kroatijos perlu vadinamą Splito miestą bei Trogirą ir Šibeniką, kuriuose pamatėme net keturis objektus, įtrauktus į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Šibeniko miestas nustebino įspūdinga Šv. Jokūbo katedra ir Šv. Jono tvirtovės liekanomis, Splite grožėjomės Diokletiano rūmais, o edukacinės-pažintinės ekskursijos metu Trogiro mieste sužinojome, kad istorinis jo centras nuo 1997 metų įtrauktas į UNESCO paveldo objektų sąrašą

Plėšriųjų paukščių reabilitacijos ir  dresavimo centre Dubravoje iš arti pamatėme ir net galėjome paliesti laukinius paukščius bei išgirsti įdomų pasakojimą apie šių paukščių gyvenimą ir reabilitacijos galimybes šiame centre.

Orai taip pat dažniausiai mus lepino, nors ir teko trumpam išsitraukti skėčius-vietiniai pasakojo, kad lietaus laukė net du mėnesius! O lietaus kroatai sulaukia gerokai rečiau nei lietuviai-šiame Kroatijos regione, Adrijos jūros pakrantėje būna daugiausia saulėtų dienų metuose (apie 2600 valandų per metus).

Dar kartą įsitikinome, kad tarptautinių projektų įgyvendinimas leidžia jauniems žmonėms suvokti užsienio kalbų mokymosi svarbą ir kartu sudaro galimybę pažinti kitas šalis bei kultūras, užmegzti naujas draugystes.

Anglų kalbos mokytoja Enrika Paškauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas