Projektinis susitikimas Italijoje

 

Penktasis tarptautinio Erasmus+ projekto “European Schools for Sustainable Development“ ( „Europos mokyklos už tvarų vystymąsi“) trumpalaikių mokinių mainų susitikimas vyko Castel di Sangro mieste, Italijoje, kovo 27-31d. Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos komanda- mokiniai Emilis Andriuškevičius, Augustė Aušrotaitė, Nikolė Prasauskaitė, Ignius Klimavičius bei anglų kalbos mokytojos Irma Lenkienė ir Enrika Paškauskienė  dalyvavo praktinėse veiklose. Pagrindinis šio projekto tikslas- dalyvauti veiklose, susijusiose su 17 darnaus vystymosi tikslų.

Veiklas pradėjome nuo projektinių darbų pristatymo, kuriuose pasidalinome savo tvaraus miesto vizija ir kokius iššūkius tenka patirti, įgyvendinant projektus ir iniciatyvas, skatinančias atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą, sąmoningą vartojimą ir atsakingą pasirinkimą.

Susipažindami su Italijos švietimo sistema, aplankėme keletą Abruzzo regiono mokyklų, kuriose turėjome progą pabendrauti su mokiniais, mokytojais bei pamatyti jų kasdienybę. Visose mokyklose mus svetingai pasitiko- su dainomis, rankų darbo dovanėlėmis ir netgi orkestro pasirodymu, kuriame buvo sugroti visų projekto šalių himnai!

Visa savaitė buvo pilna įdomių kūrybinių veiklų. Mūsų ugdytiniai bendravo ir kartu komandose dirbo su mokiniais iš Turkijos, Kroatijos, Italijos, Rumunijos ir Vengrijos. Su dideliu entuziazmu ir susidomėjimu mokiniai kūrė tvaraus miesto ir bendruomenės modelius, naudodami ir šiuolaikines technologijas (SketchUp programą), ir įvairias tvarias medžiagas.  

Didžiulį įspūdį paliko diena, praleista Apeninų kalnuose- lankėmės viename seniausių Italijos nacionalinių parkų- Abruzzo, Lazio ir Molise nacionaliniame parke  (įkurtas 1923). Kartu su marga tarptautine kompanija žygiavome kalnų keliukais, tikėdamiesi aptikti Apenininio rudojo lokio pėdsakus. Beje, šis lokys yra nacionalinio parko simbolis, o spėjamas porūšio populiacijos dydis – 30-40 lokių.

Esame dėkingi šio susitikimo šeimininkams- Instituto Comprensivo “Alda Merini“ mokyklos mokytojams ir mokiniams už puikiai suplanuotas veiklas, už svetingumą ir šiltą bendravimą. Susitikime dalyvavę mokytojai ir mokiniai džiaugiasi, kad susirado naujų draugų, patobulino savo bendrąsias kompetencijas, išbandė naujas veiklas, susipažino su šalies tradicijomis, istorija, kultūra, bendraudami su projekto dalyviais, pagerino anglų kalbos įgūdžius.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas