Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje

Vilkaviškio rajono savivaldybė siekdama skatinti mokinių iniciatyvas, burti mokinių ir mokyklų bendruomenes, didinti mokinių įtraukimą į sprendimų priėmimo procesus, inicijavo Mokinių dalyvaujamojo biudžeto projektų įgyvendimą ir kvietė mokyklas dalyvauti bei modernizuoti ir pagerinti mokymosi aplinkas.
 
Mūsų mokyklos projektų idėjų įgyvendinimui skirta suma - 7045,20 eurų. Projektas startavo rugsėjo mėnesį. 5–10 klasių mokiniai klasių valandėlių metu aptarė dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimo etapus ir diskutavo, kaip būtų galima pagerinti mokyklos aplinką. Mokiniai būrėsi į grupes ir teikė projektų idėjų pasiūlymus, kurių vertinimas vyko dviem etapais. Administracinė vertinimo komisija iš vienuolikos pateiktų projektų idėjų pasiūlymų atrinko šešis pasiūlymus, kurie atitiko numatytus kriterijus ir reikalavimus. Spalio 19 dieną mokykloje vyko antrasis etapas – vieša atranka. Šešios mokinių grupės pristatė savo projektų idėjų pasiūlymus visiems 5–10 klasių mokiniams. Po pristatymų mokiniai buvo pakviesti balsuoti ir išrinkti mūsų mokyklos bendruomenei aktualiausią projekto idėją. 
 
Džiaugiamės, kad mokiniai aktyviai dalyvavo šiuose projekto įgyvendinimo etapuose ir nekantraujame įgyvendinti daugiausiai mokinių balsų surinkusią idėją „Mokyklinės spintelės“. Iniciatyva bus įgyvendinta iš Savivaldybės biudžeto lėšų.
 
Dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimas mokykloje skatina mokinių pilietinį aktyvumą, skaidrią ir sąžiningą sprendimų priėmimo kultūrą, finansinio raštingumo, viešojo kalbėjimo ir biudžeto planavimo įgūdžių lavinimą.

Balsavimo rezultatai:

Sportas – sveikata – 140 balsų

Komforto zonos – 48 balsai

Kinas ir ne tik – 49 balsai

Mes – už švarią, modernią ir jaukią aplinką – 26 balsai

Poilsio-skaitymo zonos – 20 balsų

Mokyklinės spintelės – 150 balsų

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas